علت خواب زیاد بعد از سکته مغزی

علت خواب زیاد بعد از سکته مغزی

علت خواب زیاد بعد از سکته مغزی : علت خواب زیاد بعد از سکته مغزی بستگی به دلایل متفاوتی دارد و خواب آلودگی بعد از سکته مغزی بسیار شایع می باشد و اکثر افراد بعد از سکته مغزی تمایل به خواب زیاد دارند و از علائم بعد از سکته مغزی می توان به خواب آلودگی و بی حالی اشاره کرد.خستگی و خواب آلودگی در بیماران مبتلا به سکته مغزی عارضه ای بسیار شایع است ولی آنچه مهم است تشخیص طبیعی یا غیر طبیعی بودن این عوارض است.

بیماران دچار سکته مغزی به دلایل مختلف از جمله کاهش فعالیت مغزی ، ضعف عضلانی و نیز کاهش ظرفیت قلبی – ریوی به ویژه در چند هفته تا چند ماه ابتدای بیماری به طور قابل توجهی مستعد خستگی ونتیجتا پرخوابی خواهند بود که این پدیده با درمانهای توانبخشی و بازسازی قدرت و ظرفیت حرکتی بیمار به تدریج کاهش خواهد یافت. در ادامه به بررسی علت خواب زیاد بعد از سکته مغزی می پردازیم تا انتهای مقاله با کلینیک فیزیوتراپی فانتوم همراه باشید.

علت خواب زیاد بعد از سکته مغزی

خواب آلودگی و کاهش سطح هوشیاری در فاز حاد ( چند روز اول ) بیماری می تواند هشداری از بروز عوارض خطرناکی چون ورم مغزی ( افزایش فشار مغز ) ، هیدروسفالی ، آسیب و اختلال در ساقه مغز ، وقوع عفونتهای مختلف بویژه پنومونی ( ذات الریه ) ، عفونت ادراری و زخم بستر به طور شایعتر باشد که نیاز مند تشخیص و درمانهای سریع خواهند بود.

سکته مغزی از آن دسته بیماری ها نمی باشد که با خواب و استراحت بهبود پیدا کند بلکه بی حرکتی و استراحت زیاد برای بیماران سکته مغزی بسیار مضر می باشد و هر چقدر بیماران سکته مغزی در طول روز بی حرکت باشند بر شدت ناتوانی آنها افزوده می شود. به عنوان مثال اگر اندام های سست و فلج بیماران سکته مغزی حرکت داده نشود به مرور باعث ایجاد اسپاسم و گرفتگی اندام ها می شود و اندام ها خشک می شوند و در صورت بی حرکتی طولانی مدت باعث بدشکلی اندام یا دفورمیتی اندام ها و مفاصل می شود که در بعضی مواقع غیر قابل درمان می باشد.

دلایل بی حالی و خستگی بعد از سکته مغزی

سکته مغزی یکی از شایع‌ترین علل مرگ و میر در سراسر جهان است. این حادثه ناگهانی باعث قطع تامین خون به قسمتی از مغز می‌شود و موجب تخریب سلول‌های عصبی و بافت مغزی می‌شود. این واقعه ممکن است باعث ایجاد عوارض جانبی مختلف شود و افراد ممکن است پس از سکته مغزی حالتی از بی حالی و خستگی را تجربه کنند.

یکی از دلایل بی حالی کاهش عملکرد مغزی است

یکی از دلایل بی حالی و خستگی پس از سکته مغزی، کاهش عملکرد مغزی است. این حادثه ممکن است باعث تغییرات در فعالیت مغزی و کاهش توانایی مغز برای تحمل فعالیت‌های روزانه شود. این موضوع می‌تواند باعث افزایش خستگی و کاهش انرژی فرد شود. علاوه بر این، بی حالی و خستگی ممکن است به دلیل افزایش استرس و اضطراب پس از سکته مغزی نیز باشد. افراد ممکن است احساس ناامیدی و ناراحتی کلی بعد از سکته مغزی کنند که می‌تواند تاثیر منفی بر روی انرژی و حالت روحی آن‌ها داشته باشد.

به طور کلی، بی حالی و خستگی پس از سکته مغزی می‌تواند تاثیرات جانبی جدی بر روی زندگی روزمره فرد داشته باشد. این وضعیت ممکن است باعث کاهش کیفیت زندگی شود و نیاز به تغییرات در روند درمانی و حمایت از فرد باشد تا بتوان این عوارض را کاهش داد و بهبودی را تسریع کرد.

علت خواب زیاد بعد از سکته مغزی

علت خواب زیاد بعد از سکته مغزی

بی حالی و خواب آلودگی بعد از سکته مغزی یکی از علائم بعد از سکته مغزی می باشد و تقریبا در همه ی بیمارن سکته مغزی درصدی وجود دارد و خواب آلودگی در سکته مغزی بنا به دلایل زیر می باشد.

  • خواب آلودگی و بی حالی یکی از علائم و عوارض سکته مغزی می باشد
  • در اثر سکته مغزی مغز دچار آسیب شده است و برای اینکه خود را بازسازی کند نیاز به استراحت و خواب دارد و یکی از اصلی ترین دلایل علت خواب زیاد بعد از سکته مغزی می باشد
  • از مهمترین عوارض داروهای درمان سکته مغزی می توان به خواب آور بودن آنها اشاره کرد
  • افسردگی و ناامیدی بعد از سکته مغزی باعث می شود که بیماران سکته مغزی انگیزه ای برای تلاش و حرکت نداشته باشند و بی حال و خواب آلود باشند
  • به دلیل اینکه بیماران سکته مغزی در حرکت کردن و راه رفتن ناتوان می شوند و اکثر مواقع در تخت خود هستند عادت به خوابیدن و استراحت زیاد می کنند

راهکارهای جلوگیری از خواب زیاد بیماران سکته مغزی

علت خواب زیاد بعد از سکته مغزی

بی حالی و خواب آلودگی در روزهای ابتدایی بعد از سکته مغزی عادی می باشد ولی بعد از گذشت یک الی دو هفته بعد از سکته مغزی می بایست خواب آلودگی و بی حالی کنار گذاشته شود و فرد پیگیر درمان های توانبخشی سکته مغزی شود، چون بی حرکتی برای سکته مغزی همانند سم می باشد و عوارض سکته مغزی با بی حرکتی شدت پیدا می کنند.

راهکار های جلوگیری از خواب زیاد شامل موارد زیر می باشد:

  • عادت ندادن بیمار سکته مغزی به تخت خواب از روزهای اول
  • دادن انگیزه و اشتیاق برای حرکت و درمان
  • درمان افسردگی و بی حالی که یکی از دلایل خواب آلودگی بیماران سکته مغزی هستند
  • مشورت با پزشک مربوطه برای کاهش داروهای خواب آور سکته مغزی
  • عدم وابسته کردن زیاد بیمار سکته مغری به بی حرکتی و سرویس دهی های زیاد بدون مشارت بیمار سکته مغزی

درمان این عارضه بعد از سکته مغزی

  • آگاهی از اینکه بی حالی و خستگی یکی از علائم و عوارض سکته مغزی می باشد به افراد کمک می کند تا با این موضوع آشنا باشند و در صدد درمان آن باشند.
  • کمک گرفتن از متخصصان در زمینه سکته مغزی و دریافت مشاوره در این مورد بسیار کمک کننده می باشد.
  • رعایت حال بیمار سکته مغزی در روزهای اولیه و اینکه بیمار را تحت‌ فشار قرار ندهند تا دچار خستگی شدید شود.
  • تنطیم الگوی منظم خواب و اجتناب از شب بیداری های طولانی مدت.
  • رژیم غذایی سکته مغزی مناسب و مقوی و دریافت تمام ریز مغذی های مورد نیاز بدن و جلوگيری از سو تغذیه.
  • تشویق مداوم بیمار سکته مغزی تا اینکه روز به روز بر فعالیت خود بیافزاید.
  • برای تمرینات توانبخشی سکته مغزی تایم خاصی از روز را اختصاص دهند و مرتب تمرینات را انجام دهند.
  • تفریح و اوقات فراغت بر روحیه و انگیزه بیمار تاثیر بسیاری دارد و باعث می شود که بیمار سکته مغزی فعالیت ها را با اشتیاق بیشتر انجام دهد.
  • در مواردی که شدت بی حالی و خستگی بیشتر است ، باید زیر نظر روانپزشک باشند و با مصرف دارو درمان خود را پیگیری کنند.
  • خانواده و اطرافیان باید بیمار سکته مغزی را در فعالیت ها و کارهای روزمره کمک کنند تا بتواند به مرور به استقلال در انجام فعالیت‌های روزمره برسد.

تاثیر زمان در عوارض بعد از سکته مغزی بسیار زیاد است

  • افسردگی کلینیکال و یا افسردگی بالینی، با اینکه این بیماری روحی قابل درمان است ولیکن در اغلب موارد با ایجاد سکته مغزی به وجود می آید.
  • زخم بستر، کاهش حرکت در بستر و زخم هایی که تحت تاثیر این بی حرکتی در بدن ایجاد می شوند به زخم بستر معروف هستند.
  • انقباض عضلات و یا اسپاسم عضلانی در سکته مغزی از آن دسته عوارضی است که ممکن است بیمار در دست و مچ دست و یا بازو ایجاد دچار شود.
  • درد شانه، اگر در بازو، فلج و یا اختلالی ایجاد شود، این اختلال باعث کشیدگی دست و تحمیل بار و فشار بیشتر بر روی شانه می شود که همین امر باعث ایجاد درد در قسمت شانه می شود.
  • ترومبوز وریدی عمقی، لخته های خون ایجاد شده در پاها پس از سکته به دلیل بی حرکتی پا، فلج و یا ضعف آن اندام است.

چه میزان خواب در طی شب توصیه می‌شود؟

با توجه به تاثیر زیادی که خواب بر روی سلامتی دارد در مورد این موضوع دستورالعمل‌هایی توسط متخصصین تدوین شده است. با توجه به این دستورالعمل‌ها میزان خواب مناسب با توجه به سن افراد مشخص گردیده است.
بر این اساس میزان خواب مورد نیاز برای شیرخواران ۰ تا ۳ ماهه ۱۴تا ۱۷ ساعت، شیرخواران ۴ تا ۱۱ ماهه ۱۲ تا ۱۵ ساعت، کودکان ۱ تا ۲ ساله ۱۱ تا ۱۴ ساعت، کودکان پیش دبستانی (۵-۳ ساله) ۱۰ تا ۱۳ ساعت، کودکان سنین مدرسه (۱۳-۶ ساله) ۹ تا ۱۱ ساعت و نوجوانان ۱۴ تا ۱۷ ساله ۸ تا ۱۰ ساعت در شب در نظر گرفته شده است.
میزان خواب مورد نیاز در طی شب برای جوانان (۲۵-۱۸ ساله) ۷ تا ۹ ساعت، بزرگسالان ۲۶ تا ۶۴ ساله ۷ تا ۹ ساعت و سالمندان ۶۵ ساله و بالاتر ۷ تا ۸ ساعت است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
Scroll to Top