نگهداری صحیح کوله پشتی : نحوه صحیح استفاده از کوله پشتی برای همه دانش آموزان اهمیت دارد. کیفهایی که مملوء از کتاب و وسایل مختلف هستند و به طور نامناسبی استفاده میشوند، باعث ایجاد انواع دردهای ناشی از کشیدگی کمر و گردن را به همراه خواهند شد. به همین دلیل است که وقتی فرزندتان کوله پشتی خود را روی شانههایشان میاندازد، باید به عنوان والدین کودک به وزن و نحوه صحیح استفاده از کوله پشتی توجه کنید.در ادامه به بررسی نگهداری صحیح کوله پشتی میپردازیم تا انتهای مقاله با فیزیوتراپی فانتوم زنجان همراه باشید.
نحوه نگهداری صحیح کوله پشتی برای جلوگیری از قوز کمر و اسکولیوز
کودکان نیز در هنگام استفاده از کوله پشتی باید از نکات مرتبط با نحوه استفاده از کوله پشتی توسط بزرگسالان پیروی کنند تا کوله پشتی به طور صحیح روی شانههای آنها قرار بگیرد. استفاده از هر دو بند کوله پشتی به جای یک بند توصیه میشود تا هیچ گونه اختلالی در فرآیند توزیع یکسان وزن کوله پشتی به وجود نیاید. وزن کوله پشتی کودکان نباید ۱۰ تا ۲۰ برابر بیشتر از وزن بدن آنها باشد. شما به عنوان پدر و مادر میتوانید به سبک کردن وزن کوله پشتی کودک خود بپردازید و وسایل غیر ضروری آن را خارج نمایید. استفاده از یک کوله پشتی که دارای بند مخصوص کمر است به ویژه در مواردی که وزن کوله پشتی بیش از ۱۰ درصد از وزن بدن کودک میباشد توصیه میگردد. این امر به توزیع یکسان وزن حاصل از کوله پشتی و رفع فشار از روی شانهها کمک میکند.
بیشتر بخوانید: کیست بیکر چیست؟
بند کوله پشتی باید دارای ضخامت و پهنای مناسب باشد و به طور صحیح روی شانهها قرار بگیرد تا از اعمال فشار بیش از حد به کمر و سایر نواحی بدن جلوگیری گردد. در صورتی که کوله پشتی فاقد بند مخصوص تنظیم کردن است باید به تهیه کوله پشتی مخصوص افراد کوتاه قد بپردازید. باید وسایل درون کوله پشتی به نحوی تنظیم شود که برخی از اشیای تیز از قبیل کتاب باعث آسیب دیدگی کمر نشود. به کودک خود کمک کنید به منظم کردن و سازماندهی محتویات کوله پشتی بپردازد به نحوی که وسایل سنگین به قسمت مرکزی کمر نزدیکتر شوند. این امر باعث میشود که در هنگام راه رفتن کوله پشتی دچار حرکت به طرفین نشود.
نکات مرتبط با خرید کوله پشتی مناسب و نگهداری صحیح کوله پشتی
کودکان و بزرگسالانی که هر روز از کوله پشتی استفاده میکنند باید در هنگام تهیه کوله پشتی مناسب برخی فاکتورهای مهم که به شرح زیر میباشند را مورد توجه قرار دهند.
ارتباط عرض کوله پشتی و سلامت ستون فقرات
عرض کوله پشتی نباید بیشتر از عرض بالا تنه کودک باشد به نحوی که کوله پشتی به طور صحیح روی کمر قرار بگیرد و از شانهها بیرون نزند. بهتر است به تهیه یک عدد کوله پشتی مناسب بپردازید که عرض آن کمتر از بالا تنه میباشد.
ارتباط بندهای کوله پشتی با سلامت ستون فقرات
شما باید به انتخاب یک کوله پشتی مناسب بپردازید که بند آن قابلیت تنظیم را دارد و میتوانید در هنگام پوشیدن تیشرت یا کت زمستانی از کوله پشتی خود استفاده کنید. نباید بند کوله پشتی بسیار بزرگ باشد که باعث آسیب رساندن به شانهها شود. برخی از انواع کوله پشتی دارای بند مخصوص کشاله ران هستند که به رفع فشار از شانهها کمک میکنند. اگرچه بندهای مخصوص کشاله ران در کوله پشتی مخصوص هاکی طراحی شده است برخی از انواع کوله پشتی معمولی نیز دارای چنین قابلیتی میباشند. اگر شما در هنگام استفاده از کوله پشتی دچار درد کمر یا شانه شده اید بهتر است از بندهای مخصوص کشاله ران نیز استفاده نمایید. بند مخصوص قفسه سینه نیز به افزایش پایداری کوله پشتی کمک میکند. در صورتی که کوله پشتی شما در هنگام راه رفتن جابجا میشود بهتر است بندهای مخصوص قفسه سینه را ببندید.
ارتباط طول بالا تنه با کوله پشتی
طول کوله پشتی به ویژه در کودکان و زنانی که بالا تنه کوچکی دارند اهمیت بسیار زیادی دارد زیرا برخی از انواع کوله پشتی مخصوص مردانی هستند که بالا تنه آنها بزرگ است. هنگامی که از کوله پشتی استفاده میکنید بندهای آن را تنظیم نمایید به نحوی که کمی پایین تر از شانههای شما قرار بگیرد.
باید قسمت انتهای کوله پشتی در ناحیه کمر قرار بگیرد و از کشاله ران پایین تر نرود. روش دیگری که به منظور بررسی طول کوله پشتی مورد استفاده قرار میگیرد این است که بند مخصوص کشاله ران به آن متصل شده باشد و با امتحان کردن آن متوجه خواهید شد که آیا کوله پشتی با شرایط جسمانی شما مطابقت دارد یا خیر.
در صورتی که در ناحیه شانهها فاصله ایجاد شده باشد باید بدانید که کوله پشتی برای شما خیلی بزرگ است و در صورتی که بندهای کوله پشتی پایین تر از کمر قرار بگیرند متوجه خواهید شد که کوله پشتی مورد نظر با بالاترین شما تناسب ندارد.
بیشتر بخوانید: نحوه صحیح خوابیدن برای دیسک کمر
کوله پشتی مخصوص کودکان و زنان
زنانی که بالا تنه کوتاهی دارند میتوانند از این نوع کوله پشتی به عنوان یک نوع کیف مناسب استفاده کند.
عوارض جدی استفاده نادرست کوله پشتی در کودکان
- درد پایین کمر
- فشار عضلانی
- تحریک در مفاصل ستون فقرات و قفسه سینه
- انحراف در ستون فقرات
- وضعیت بدنی ضعیف
- از دست دادن تعادل
- افزایش احتمال سقوط (افتادن)
- اسپاسم عضلانی
بیشتر بخوانید: علت درد پاشنه پا هنگام راه رفتن
مشخصات نگهداری صحیح کوله پشتی استاندارد
پیش از بررسی نگهداری صحیح کوله پشتی باید در خرید کیف مناسب دقت کنید. برای اینکه کوله پشتی فرزندتان باعث مشکلات گردن یا کمر او نشود، باید محصول مناسب تهیه کنید. در ادامه به ویژگیهای یک کوله پشتی استاندارد اشاره میکنیم:
- هر چه تعداد محفظه در هر جیب بیشتر باشد بهتر است. به این علت که میتوانید تمام اقلام مختلف را در مناطق مختلف قرار دهید. کوله پشتی تک جا معمولاً خوب نیست زیرا همه وسایل در یک جا قرا میگیرند. وسایل موجود در داخل کیف مدرسه را طوری مرتب کنید که بار به یک طرف منتقل نشود.
- کوله پشتی نباید نسبت به اندازه و کیفیت ساخت، وزن بیشتری را حمل کند. مواد سنگین درون یک کیف با ضخامت کم ممکن است باعث پارگی آن شوند.
- اگر کتابی داخل کیف میچرخد یا هر گوشه تیز کتاب یا کلاسور به پشت فرزند شما آسیب وارد کند، باید به دنبال کیفها با پدهای مخصوص باشید (معمولاً از فوم مشبک ساخته میشود). این پدها در پشت کیف قرار میگیرند تا وسایل داخل کیف کمر فرزند شما را اذیت نکنند.
- پدهای تنفسی در پشت کف وظیفه هوادهی را بر عهده دارند تا کوله پشتی خیلی داغ نشود و کمر فرزند شما عرق نکند. این پدها سوراخ دار هستند و به جریان هوا کمک میکنند.
- وجود بند، سگک سینه و کمر باعث میشوند که کوله پشتی روی نیم تنه بدن متمرکز شود. این ویژگیها به پراکندگی باری که کودک از طریق ستون فقرات خود حمل میکند، کمک زیادی خواهند کرد.
بیشتر بخوانید: کین باخ چیست؟