فیزیوتراپی بعد از عمل استئوتومی

فیزیوتراپی بعد از عمل استئوتومی

درمان فیزیوتراپی بعد از عمل استئوتومی شامل تمرینات و توصیه هایی است که باید آن ها را  دنبال کنید. هر روز در خانه تمرین‌هایی که فیزیوتراپیست به شما گفته است انجام دهید. حرکت، قدرت و عملکرد مفصل زانوی شما با فیزیوتراپی باید به حالت کاملا عادی بازگردد.
اگر در هر زمانی در طول دوره فیزیوتراپی بعد از جراحی استئوتومی زانو دچار مشکل شدید با مجهزترین فیزیوتراپی در زنجان ، فیزیوتراپی فانتوم تماس بگیرید تا از مشاوره رایگانشان بهره مند شوید.

استئوتومی یک نوع عمل جراحی است که در آن یک قسمت از استخوان بدن به طور کامل یا جزئی برداشته می‌شود. این عمل معمولاً برای درمان شکستگی‌های شدید، عفونت‌های استخوان، توده‌های خوش‌خیم یا خبیث در استخوان، یا انحراف‌های استخوانی انجام می‌شود.

فیزیوتراپی بعد از عمل استئوتومی به عنوان بخشی از برنامه توانبخشی معمولاً شامل موارد زیر می‌شود:

فیزیوتراپی بعد از عمل استئوتومی

کنترل درد: فیزیوتراپیست ممکن است از روش‌های مختلفی مانند ماساژ، تکنیک‌های دیسپرسیون درد، استفاده از گرما و سرما، و تمرینات کنترل درد برای کمک به کنترل و کاهش درد پس از عمل استئوتومی استفاده کند.

تقویت عضلات: عمل استئوتومی ممکن است باعث ضعف عضلات محلی شود.

افزایش محدودیت حرکتی: پس از عمل استئوتومی، ممکن است محدودیت‌های حرکتی در محل عمل مشاهده شود. فیزیوتراپیست با استفاده از تمرینات انعطاف‌پذیری و محدودیت‌های حرکتی مربوطه، به کمک بهبود حرکت و افزایش محدودیت‌های حرکتی می‌کند.

آموزش و آداپتاسیون: فیزیوتراپیست ممکن است به شما آموزش دهد که چگونه در طول فعالیت‌های روزمره و حیاتی خود بهترین راه برای مدیریت و کاهش محدودیت‌هایی که پس از عمل استئوتومی ممکن است ایجاد شود، را انتخاب کنید.

با توجه به وضعیت خود و نیازهای توانبخشی، برنامه فیزیوتراپی شما ممکن است تنظیمات خاصی داشته باشد. بنابراین، مهم است که با پزشک و فیزیوتراپیست خود در مورد نیازهای خود صحبت کنید تا برنامه توانبخشی بهترین شکل ممکن را برای شما فراهم کنند.

کنترل درد و یخ درمانی

پس از جراحی استئوتومی زانو باید انتظار درد متوسطی داشته باشید. مهم است که درد خود را به خوبی کنترل کنید تا بتوانید تمرینات را انجام دهید و  به طور منظم در طول روز راه بروید. بعد از عمل استئوتومی ، ممکن است استفاده از کیسه یخ به مدت 15 تا 20 دقیقه، دو بار در روز مفید باشد. قبل استفاده کردن از یخ، مطمئن شوید که در ساق پا و زانو حس کامل دارید(یعنی بدون بی حسی).

اگر باز هم نگرانی دارید، لطفا از بهترین فیزیوتراپی در زنجان مشاوره بگیرید.

ورم پا بعد از عمل استئوتومی

تورم در زانو پس از جراحی استئوتومی طبیعی است. ورم پا ممکن است هفته ها تا ماه ها طول بکشد. ورم را می توان با بالا قرار دادن پا (پای خود را روی بالش قرار دهید) کاهش داد ، به طوری که مچ پا بالاتر از باسن شما باشد. صاف کردن کامل زانوی شما بسیار مهم است، بنابراین از قرار دادن بالش یا موارد مشابه زیر زانو موقع استراحت کردن خودداری کنید.

راه رفتن بعد از عمل استئوتومی

بعد از عمل استئوتومی، راه رفتن به طور تدریجی و با رعایت دقیق راهنمایی‌های پزشک و فیزیوتراپیست ممکن است مفید باشد. ممکن است 12 ماه یا بیشتر طول بکشد تا بیماران بتوانند در فعالیت‌های پر تحرک تر، مانند دویدن، شرکت کنند.

راه رفتن بعد از عمل استئوتومی

محافظت از منطقه جراحی: ممکن است پزشک شما به شما توصیه کند تا از وسایل حمایتی مانند عصا یا محافظت‌کننده مفصل استفاده کنید تا از محافظت از منطقه جراحی و پیشگیری از آسیب جدید جلوگیری شود.

توانایی تحمل: شروع با راه رفتن به مقداری که می‌توانید تحمل کنید و به تدریج افزایش دادن مسافت و زمان راه رفتن می‌تواند مفید باشد. هدف این است که به آرامی و با توجه به تحمل شما، عضلات را تقویت کرده و بازگشت به فعالیت‌های روزمره را تسهیل کنید.

توجه به نواحی محیطی: اطمینان حاصل کنید که محیطی که در آن راه می‌روید، صاف و امن است. از سرنگونی‌ها و موانع پیشی‌آمده اطمینان حاصل کنید تا از خطر آسیب‌های دیگر جلوگیری شود.

توجه به نواحی دردناک: در صورتی که در نواحی خاصی از بدن درد یا علائم دیگری احساس می‌کنید، فوراً پزشک خود را مطلع کنید. این ممکن است نشانه از مشکل جدید یا نیاز به تنظیمات درمانی جدید باشد.

پشتیبانی و راهنمایی فیزیوتراپی: در صورت داشتن برنامه توانبخشی پس از عمل استئوتومی، راهنمایی‌های فیزیوتراپیست خود را رعایت کنید و تمرینات و مراقبت‌های مورد نیاز را به دقت انجام دهید.

همچنین، مهم است که هرگونه سوال یا مشکلی که در حین راه رفتن دارید را با پزشک یا فیزیوتراپیست خود در میان بگذارید تا برنامه توانبخشی شما بهترین شکل ممکن را داشته باشد. برای استعلام هزینه فیزیوتراپی در زنجان کلیک کنید.

لنگیدن بعد از عمل استئوتومی

لنگیدن بعد از جراحی استئوتومی طبیعی است. شما باید بعد از تقویت عضلات پا کامل شدن دامنه حرکتی پا ، نحوه صحیح راه رفتن را در مجهزترین فیزیوتراپی در زنجان تمرین کنید و یاد بگیرید تا بتوانید بعد از مدت مشخص بدون لنگ زدن راه بروید.

وزن گذاری بعد از عمل استئوتومی

بعد از عمل استئوتومی، وزن گذاری یکی از مواردی است که باید با دقت و با رعایت راهنمایی‌های پزشک و فیزیوتراپیست انجام شود. فیزیوتراپیست شما معمولا طوری برنامه ریزی میکند که تا شما بعد از 8 هفته بتوانید کامل رو پا وزن گذاری کنید یعنی دیگر نیاز به عصا نداشته باشید. پس سعی کنید در 8 هفته اول احتیاط کنید و از وزن گذاری کامل روی پا خود داری کنید.

در زیر چند نکته مهم برای وزن گذاری پس از عمل استئوتومی آورده شده است:

محافظت از منطقه جراحی: اطمینان حاصل کنید که منطقه جراحی و عملیاتی تحت تأثیر قرار گرفته و قسمت‌های محافظت شده به خوبی محافظت می‌شوند. این اطمینان حاصل کنید که وزن گذاری شما منطقه جراحی را تحریک نمی‌کند و به عضلات و بافت‌های محلی اضافه فشار نمی‌آورد.

آغاز با وزن‌های سبک: ابتدا با وزن‌های سبک و تدریجی شروع کنید و به مرور زمان و با افزایش قدرت و استحکام عضلات، وزن‌ها را افزایش دهید.

راهنمایی فیزیوتراپی: فیزیوتراپیست شما می‌تواند به شما راهنمایی‌هایی برای وزن گذاری مناسب و انتخاب وزن‌ها و تمرینات مرتبط با وضعیت شما ارائه کند.

توجه به نشانه‌های بدنی: به نشانه‌های بدنی خود توجه کنید و از هرگونه علامت یا درد ناخواسته گزارش دهید. اگر هرگونه ناراحتی یا دردی احساس کردید، فوراً به پزشک خود اطلاع دهید.

افزایش تدریجی: وزن‌های گذاری را به طور تدریجی و با توجه به توانایی‌های شما و پیشرفت درمانی خود افزایش دهید. اجتناب از بارگذاری زیاد یا فشار زیاد بر روی منطقه جراحی است.

راهنمایی تغذیه: رژیم غذایی مناسبی که از مواد غذایی غنی به مواد مغذی و پروتئین‌های سالم تشکیل شده باشد، می‌تواند به بازگشت سریع‌تر به وضعیت عادی کمک کند.

در هر صورت، قبل از شروع هر گونه برنامه وزن گذاری یا تمرین، با پزشک خود مشورت کنید تا اطمینان حاصل کنید که آمادگی فیزیکی شما مناسب است و هرگونه محدودیت یا خطری وجود ندارد.

فیزیوتراپی بعد از عمل استئوتومی

رانندگی بعد از عمل استئوتومی

به عنوان یک راهنما، حداقل 8-10 هفته طول خواهد کشید تا بتوانید رانندگی کنید، و سپس افزایش تدریجی فعالیت/رانندگی را می توان انتظار داشت.

مدت استراحت بعد از عمل پرانتزی پا

برای دو هفته اول پس از عمل، هیچ کاری جز استراحت، فیزیوتراپی بعد از عمل استئوتومی و بالا قرار دادن پای خود نکنید. گچ یا بانداژ خود را خشک نگه دارید و آن را عوض نکنید. به مدت 2 هفته بعد از عمل پرانتزی پا استراحت کنید و به هیچ عنوان به محل کار نروید. داروهای معمولی خود را از سر بگیرید، مگر اینکه پزشک شما دستور دیگری بدهد. داروهای مسکن خود را طبق دستور مصرف کنید.

ورزش بعد از عمل پای پرانتزی

ورزش پس از عمل پای پرانتزی می‌تواند به عنوان یک بخش مهم از فرایند بهبودی و بازگشت به فعالیت‌های روزمره مورد توجه قرار گیرد.

در ادامه توجه به چند نکته مهم برای شروع ورزش پس از عمل پای پرانتزی می‌تواند مفید باشد:

شروع با تمرینات خفیف: برای شروع، از تمرینات ورزشی سبک و خفیف مانند پیاده‌روی یا شنا در آب استفاده کنید. این کمک می‌کند تا بدن شما به تدریج به فعالیت‌های ورزشی عادی بازگردد.

رعایت مراقبت‌های پزشکی: ممکن است پزشک شما توصیه‌های خاصی برای شروع ورزش پس از عمل پای پرانتزی داشته باشد. از توصیه‌های او پیروی کنید و هرگونه نگرانی یا سوالی را که دارید با او در میان بگذارید.

تمرینات تقویتی و انعطاف‌پذیری: تمریناتی که به تقویت عضلات و افزایش انعطاف‌پذیری کمک می‌کنند، می‌توانند برای بهبودی و بازسازی پس از عمل مفید باشند. این شامل تمریناتی مانند تمرینات تقویتی عضلات پا، انجام تمرینات انعطاف‌پذیری و یوگا است.

توجه به نشانه‌های بدنی: هنگام انجام ورزش‌ها، به نشانه‌های بدنی خود توجه کنید. اگر هرگونه درد، تورم یا علائم ناخواسته دیگری احساس کردید، فوراً ورزش را متوقف کنید و با پزشک خود مشورت کنید.

شروع با فعالیت‌های تنظیم شده: به جای انجام ورزش‌های با شدت بالا یا فعالیت‌هایی که ممکن است خطر آسیب دیدگی را افزایش دهند، با فعالیت‌های تنظیم شده و با توجه به شرایط بدنی خود شروع کنید.

پایداری و ادامه تمرینات: پس از شروع ورزش‌ها، به پایداری در انجام تمرینات و تداوم فعالیت‌ها توجه کنید. این کمک می‌کند تا انگیزه خود را حفظ کنید و بهبودی را ادامه دهید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
Scroll to Top