علائم صافی کف پا در کودکان

علائم صافی کف پا در کودکان

علائم صافی کف پا در کودکان : اکثر کودکان بین ۱ تا ۵ سال دچار صافی کف پا هستند،که البته این بخشی از فرایند رشد طبیعی پاهای آنها است، و بیش از ۹۵ %از این کودکان در حین رشد صاحب قوس کف پایی طبیعی میشونداما ۵ %دیگر همچنان به صافی کف پا مبتلا خواهند بوددر اکثر موارد علت صافی کف پا، سست بودن اتصالات مفصلی میان استخوانهای مچ پا استدر این وضعیت رباط هایی که استخوانها را در کنار هم نگه میدارند شل بوده و هنگامی که کودک وزنش روی پایش قرار میدهد کشیده میشوند همزمان که آنها رشد کرده و شروع به راه رفتن میکنند، بافتهای نرم موجود در کف پایشان هم سفت میشوند، که این باعث میشود قوس کف پا به تدریج شکل بگیرد.

هنگامی که یک کودک مبتلا به صافی کف پا میایستد، قوس کف پایش ناپدید میشوداما در هنگام نشستن یا زمانی که کودک روی نوک پنجه هایش میایستد، قوس کف پا دوباره ظاهر میشود.در ادامه به بررسی علائم صافی کف پا در کودکان می پردازیم تا انتهای مقاله با فیزیوتراپی فانتوم همراه باشید.

صافی کف پا چیست؟

صافی کف پا دقیقاً همانطور که از نامش مشخص است ،  به این معنا است که تمام کف پا هنگام ایستادن با سطح زمین تماس دارد. در واقع ، نوزادان دارای یک پد چربی هستند که قوس خود را پوشانده است به طوری که قابل مشاهده نیست.

در حدود 2-3 سالگی ، نوارهای چربی ناپدید می شوند ، و عضلات عمیق ، رباط ها و فاشیا ایجاد می شوند و قوس پای ما را تشکیل می دهند. با این حال ، با نزدیک شدن کودک به شش سالگی ، استخوان ها و مفاصل آنها از انعطاف پذیری کمتری برخوردار می شوند و به این ترتیب قوس توسعه یافته قابل مشاهده است.

علائم صافی کف پا در کودکان

اگرچه این ناهنجاری اغلب بدون علامت است و هیچ نگرانی وجود نداردبا این حال شایع ترین نشانه های آن در کودکان عبارتند از:

  • تغییر در راه رفتن
  • حساسیت و یا گرفتگی به ویژه در قسمت پایینی پا
  • پاشنه‌هایی که به بیرون خم می‌شوند
  • درد و ناراحتی هنگام قدم برداشتن
  • چه زمانی باید برای درمان پزشکی اقدام کرد؟

اگرچه اغلب کودکان دارای کف پای صاف هستند که به مروز زمان اصلاح می شود، اما توصیه می شود در موارد زیر به پزشک مراجعه کنید

  • کودکانی که بیش از ۵ سال سن داشته و قوس کف پا در آن ها ایجاد نشده است.
  • کف پای کودک صاف و با درد و سفتی همراه باشد.
  • در صورتی که قوس پا از بین رفته و کف پا پهن و بزرگ باشد.
  • کودک به هنگام راه رفتن راحت نبوده و به مکرر به زمین می خورد.
  • شانه های نامتعادل یا انحراف ستون فقرات در کودک دیده می شود.

چه عواملی باعث صافی کف پا می شود؟

صافی کف پا یک ویژگی ظاهری است که بسیاری از افراد به دنبال آن هستند. عوامل مختلفی می‌توانند باعث صافی کف پا شوند. یکی از مهم‌ترین عوامل، مراقبت و بهداشت مناسب از پاها است. استفاده از نرم کننده‌ها و مرطوب کننده‌ها برای نرم کردن و آبرسانی پوست پاها، می‌تواند به صافی کف پا کمک کند. همچنین، استفاده از سنگ پا و تمیز کردن پوست مرده از سطح پا نیز می‌تواند باعث صافی کف پا شود. همچنین، استفاده از کرم‌ها و لوسیون‌های حاوی ویتامین E و روغن‌های طبیعی مانند روغن‌های زیتون و آووکادو نیز می‌توانند به نرمی و صافی پوست کمک کنند.

عوامل دیگری مانند پوشیدن کفش‌های مناسب و مناسبترین زمان برای مراقبت از پاها نیز می‌توانند تأثیرگذار باشند. پوشیدن کفش‌های با کیفیت و مناسب به پوست پا کمک می‌کند تا به خوبی تنفس کند و از آسیب‌های بیشتری جلوگیری کند. همچنین، بهترین زمان برای مراقبت از پاها پس از حمام است، زیرا پوست پا در این زمان نرمتر است و مرطوب کننده‌ها بهتر جذب می‌شوند. همچنین، از انجام تمرین‌های مرتبط با پا مانند یوگا یا پیلاتس نیز می‌تواند به صافی کف پا کمک کند. این تمرین‌ها باعث تقویت عضلات پاها و افزایش چربی زیر پوست می‌شوند و باعث نرمی و صافی کف پا می‌شوند.

راه های درمان صافی پا در کودکان

  • مهمترین روش هایی که می تواند به بهبود درمان این ناهنجاری کمک کند، عبارتند از
  • درمان های غیر جراحی (استفاده از کفش مخصوص، کاردرمانی و فیزیوتراپی)

درمان با جراحی

به طورکلی در اکثر کودکان مبتلا به این ناهنجاری، درمان های غیر جراحی مانند فیزیوتراپی فانتوم ، کاردرمانی و همچنین استفاده از کفش مخصوص نتیجه بخش استدرمان جراحی در کودکان توصیه نمی شود و تنها در موارد نادر به دلیل عدم درمان کودک قبل از ورود به مدرسه (در سنین بزرگسالی) انجام می گرددجراحی صافی کف پا در کودکان معمولا پس از عدم پاسخ به درمان های غیر جراحی و مشاهده علائمی مانند درد شدید (به ویژه به هنگام راه رفتن و ایستادن)، عدم راه رفتن صحیح، و زمین خوردن مکرر، بعد از ۵ سالگی توصیه می شود.

مطالعه بیشتر: علائم سندروم تونل تارسال

کاردرمانی در صافی کف پا

کاردرمانی یکی از موثرترین روش های درمان ناهنجاری صافی کف پا در کودکان محسوب می شوداین درمان با هدف فعال سازی قوس کف پا، شل شدن عضلات سفت شده، افزایش قدرت در اندام های تحتانی و اصلاح راه رفتن انجام می شوددر این روش کاردرمانگر پس از ارزیابی کودک تمرینات کششی برای شل کردن عضلات سفت و فعال سازی قوس پا ارائه می دهد.

تمرینات برای صافی کف پا در کودکان

کاردرمانگر کودک شما با ارزیابی انجام گرفته شده و بسته به شرایط کودک تمریناتی را طراحی می کند که این عارضه برطرف شودچند مورد از تمرینات که برای صافی کف پای کودکان میتوانید انجام بدهید به اختصار در ادامه مقاله آورده شده است.برای انجام تمرینات و تعداد ست آن در روز حتما از درمانگر خود مشورت بگیرید.

تمرین یک

برای ماساژ کف پا می توانید از یک بطری یا توپ کوچک استفاده کنیدتوپ را روی زمین بگذاریداز کودک بخواهید وسط کف پایش را روی توپ قرار دهدسعی کنید با حرکات پا، توپ را به آرامی عقب و جلو ببریدمی توانید این کار را در حالت ایستاده و یا نشسته روی صندلی انجام دهید.

علائم صافی کف پا در کودکان
تمرین دو:

از کودک بخواهید روی صندلی بنشیندیک حوله یا پارچه زیر پای او بیندازید و از او بخواهید با کمک انگشتان پای راست سعی کند حوله را مچاله کندبعد از ۱۰ تا ۱۵ بار انجام این حرکت، از او بخواهید دوباره همین کار را با انگشتان پای چپ تکرار کند.

علائم صافی کف پا در کودکان

تمرین سه:

شی کوچکی را (مانند خودکار) با انگشتان پا بلند کنید، چند ثانیه نگه داشته و سپس آن را به دستتان خود منتقل کنید.

علائم صافی کف پا در کودکان

تمرین چهارم:

روی لبه خارجی پا راه بروید.

علائم صافی کف پا در کودکان

عوارض صافی پا چیست؟

عوارض صافی کف پا یک مشکل پوستی است که معمولاً به عنوان یک نوع اگزما شناخته می‌شود. این عارضه معمولاً در قسمت‌های پوستی کف پا و تاکنون بدنها مشاهده شده است. این عارضه عموماً با قرمزی، ترشحات سفید یا زرد رنگ، خارش و حتی در برخی موارد ترشح خونی همراه است. برخی از افراد که از عوارض صافی کف پا رنج می‌برند، ممکن است احساس درد و سوزش نیز داشته باشند.

عوامل مختلفی می‌تواند باعث ایجاد عوارض صافی کف پا شود. این عوامل شامل عوامل ژنتیکی، عوامل محیطی مانند استفاده از صابون‌ها و محصولات شوینده با اجزای شیمیایی قوی، عوامل میکروبی و قارچی، عوامل استرس و اضطراب و حتی عوامل تغذیه اشتباه می‌شوند. برای درمان عوارض صافی کف پا، ابتدا باید عامل ایجادکننده مشخص شود. سپس اقداماتی مانند استفاده از کرم‌ها و لوسیون‌های ضد قارچ، تغییر در رژیم غذایی، استفاده از صابون و محصولات شوینده مناسب و حتی ماساژ می‌تواند به بهبود و درمان این عارضه کمک کند. در موارد شدیدتر، لازم است به پزشک مراجعه شود تا درمان‌های دارویی یا مکمل تجویز شود. از اینکه تا انتها با مجهزترین فیزیوتراپی در زنجان همراه بودید متشکریم.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
Scroll to Top