نشانه های بورسیت آرنج : بورسیت آرنج در حقیقت التهاب بورس در ناحیه آرنج می باشد. به علت مجاورت این بورس در زائده اولکرانون در مفصل آرنج به این نام نیز معروف شده است.با توجه به اینکه این ضایعه و بورس آن حاوی مایع مفصلی می باشد که می تواند جهت کاهش اصطکاک ایفای نقش کند در مواردی که التهاب این بورس ایجاد شود بورس متورم شده و دردناک می شود. در ادامه به بررسی نشانه های بورسیت آرنج می پردازیم تا انتهای مقاله با مجهزترین فیزیوتراپی در زنجان همراه باشید.
بورسیت آرنج چیست؟
بورسیت آرنج، یک نوع از موارد مرتبط با اندازهگیری و مدیریت عملکرد مفصل آرنج است که برای تشخیص و درمان مشکلات مفصل آرنج استفاده میشود. این وسیله از اهمیت بسیاری برخوردار است زیرا مشکلات مفصل آرنج میتوانند به شدت تحت تاثیر قرار بگیرند و باعث مشکلات جدی در توانایی انجام فعالیتهای روزمره فرد شوند. بورسیت آرنج معمولا به عنوان یک وسیله تشخیصی استفاده میشود تا مشکلات مفصل آرنج شناسایی شود و درمان مناسبی برای آنها تعیین شود
از آنجا که مفصل آرنج یکی از مفاصل پرکار بدن است و در فعالیتهای روزمره نقش مهمی دارد، مشکلات مفصل آرنج میتوانند تاثیرات جدی بر روی زندگی روزمره فرد داشته باشند. بنابراین، استفاده از بورسیت آرنج به عنوان یک وسیله تشخیصی و درمانی میتواند بهبود مشکلات مفصل آرنج را فراهم کند و به فرد کمک کند که به طور عادی و بدون مشکلات از مفصل آرنج خود استفاده کند. از این رو، بورسیت آرنج به عنوان یک وسیله موثر برای تشخیص و درمان مشکلات مفصل آرنج شناخته شده است و در زمینههای ورزشی و پزشکی بسیار مورد استفاده قرار میگیرد.
علت ایجاد بورسیت آرنج
علت ایجاد بورسیت آرنج می تواند فشارهای ممتد به ناحیه بورس و همچنین کارهای روزمره و تکرار شونده باشد که سبب تجمع مایع در بورس شده و ملتهب و دردناک می شود.به طور کلی بورس ها نقش کاهش اصطکاک را در مفاصل بزرگ ایفا می کنند به نحوی که وقتی تاندون ها از روی مفاصل قرار است عبور کنند با کاهش فشار و اصطکاک آنها در تسهیل حرکت کمک می کنند.
علائم و نشانه های بورسیت آرنج
از علائم و نشانه های بورسیت آرنج می توان به موارد زیر اشاره کرد
- ایجاد درد در اطراف مفصل آرنج
- التهاب به خصوص در برجستگی مفصل آرنج
- کم شدن دامنه حرکتی در مفصل آرنج
شیوع بورسیت آرنج
این عارضه معمولاً در آقایان نسبت به خانم ها بیشتر دیده میشود و همچنین در سنین ۳۰ تا ۶۰ سال بیشتر نمود پیدا میکند.
دو سوم این عارضه معمولاً به صورت غیر عفونی می باشد و معمولاً آسیبهای حاصله سبب ایجاد خون در مایع بورس شده و عوامل التهابی را در آن ایجاد می کند.
به طور کلی در موارد زیر شیوع این عارضه بیشتر است
- افرادی که فعالیت ها و شغل های فیزیکی شدید دارند.
- ورزشکاران و افرادی که عادت های خاص بدنی دارند.
- افرادی که آرتروز و یا بیماریهای زمینهای مانند تیروئید و یا دیابت دارند.
- باغبانی
- نجاری
- نقاشی
- وضعیت های بدنی ضعیف
- بیل زدن
- آرتروز و ایجاد خار استخوانی در مفاصل
- همچنین در ورزشهایی مانند تنیس گلف و بیسبال
پیشگیری از بورسیت آرنج
همانطور که در مورد علت های ایجاد بورسیت آرنج صحبت شد موارد پیشگیری از ایجاد بورسیت آرنج حذف عوامل ایجاد کننده آن است. در مواردی که کارهای تکرار شونده زیاد در مشاغل ایجاد میشود با تغییر عوامل و نیروهای آسیب رسان می توانند به پیشگیری از بورسیت آرنج کمک نمایند.
همچنین، استفاده از وسایل حمایتی مانند بندهای مچ دست و استفاده از تکنیکهای صحیح برای انجام کارهای روزمره میتواند به پیشگیری از بورسیت آرنج کمک کند. همچنین، انجام تمرینات تقویتی و انعطافپذیری مانند یوگا و پیلاتس نیز میتواند به بهبود وضعیت عضلات و افزایش انعطافپذیری در منطقه آرنج کمک کند.
علاوه بر این، استفاده از تکنولوژیهای جدید و بهروز برای انجام کارها و کاهش تنش و فشارهای وارده بر آرنج نیز میتواند موثر باشد. به عنوان مثال، استفاده از وسایل اتوماسیون و رباتیک در بخشهایی از صنایع مختلف میتواند به کاهش نیاز به حرکات تکراری و فشارهای غیرطبیعی بر روی آرنج کمک کند.
در نهایت، آگاهی از نحوه استفاده صحیح از بدن و انجام حرکات درست و بهرهوری از استراحت های منظم نیز از دیگر روشهای پیشگیری از بورسیت آرنج میباشد. این اقدامات همگی میتوانند به حفظ سلامتی و آسایش در زندگی روزمره کمک کنند و از ایجاد بورسیت آرنج جلوگیری نمایند.
بیشتر بخوانید: گیر افتادگی عصب اولنار چیست؟
تشخیص بورسیت آرنج
روش های تشخیصی در بورسیت آرنج شامل ارزیابی های بالینی و همچنین بررسی ها و مشاهده های پاراکلینیکی نیز می باشد که شامل
- رادیوگرافی
- اولتراسوند یا سونوگرافی
- ام آر آی MRI
- آزمایشات خونی
- نمونه برداری از خود مایع بورس
تشخیص افتراقی بورسیت آرنج
فرق بورسیت آرنج با عارضه تنیس البو یا آرنج تنیس بازان
هر دوی بورسیت آرنج و عارضه تنیس البو و سبب ایجاد درد در آرنج شما می شوند.
همچنین هر دوی اینها واکنش التهابی را دارند.
اما تفاوت بورسیت این است که التهاب در بورس است و در عارضه آرنج تنیس بازان التهاب در تاندون عضلات اکستانسور مچ دست است.
فرق بورسیت آرنج با سلولیت آرنج
در هر دوی سلولیت و بورسیت آرنج تورم وجود دارد ولی در سلولیت واکنش عفونت باکتریایی غیر واگیر می باشد و در بورس اصلاً عفونت وجود ندارد.
فرق بورسیت آرنج با نقرس
در بیماری نقرس که یک بیماری دردناک میباشد اسید اوریک در قسمتهایی از بدن که بیشتر در انگشت بزرگ شست پا تجمع پیدا میکند سبب ایجاد درد تیز می شود و این کریستال های ایجاد شده سبب التهاب و ناتوانی در حرکت می شوند اما در بورسیت این فرایند وجود ندارد.
اگر درمان بورسیت انجام نشود چه اتفاقی می افتد؟
در برخی موارد ممکن است که بورس ناحیه ضخیم شده و التهاب مزمن ایجاد شود همچنین در ادامه این حالت ها تحلیل عضلات و کاهش عملکرد در مفصل آرنج ایجاد میشود.
بورس ناحیه ضخیم شده ممکن است به عوامل مختلفی مانند فشار مکرر بر روی مفاصل، فعالیت بیش از حد، یا حتی آسیب ورزشی برگردد. این وضعیت میتواند منجر به التهاب مزمن در ناحیه مورد نظر شود که در نتیجه آن ممکن است باعث کاهش عملکرد مفصل آرنج شود.
درمان بورس ناحیه ضخیم شده و التهاب مزمن معمولاً شامل استراحت، استفاده از یخ و داروهای ضد التهابی است. همچنین فیزیوتراپی و تمرینات استرچینگ و تقویتی نیز میتواند بهبود درمانی را تسریع کند. در صورت عدم موفقیت درمان های معمول، ممکن است نیاز به درمان های پیشرفته تر مانند تزریقات موضعی یا حتی جراحی باشد.
برای جلوگیری از بورس ناحیه ضخیم شده و التهاب مزمن، میتوان از استفاده از تکنیکهای صحیح و مناسب در حین ورزش، استفاده از وسایل حمایتی مانند آباژورها و کمربندهای ورزشی، و همچنین انجام تمرینات استرچینگ و تقویتی منظم استفاده کرد. همچنین مهم است که در صورت وجود درد یا ناراحتی مفصلی، فعالیت فیزیکی را متوقف کرده و به استراحت بپردازید تا از وضعیت تشدید شده آن جلوگیری کنید.
درمان خانکی بورسیت آرنج
بورسیت آرنج یک التهاب در موضع آرنج است که ممکن است به دلیل تکراری کارهایی مانند حرکات تکراری در ورزش یا حرکات تکراری در کارهای روزمره ایجاد شود. درمان خانگی بورسیت آرنج میتواند شامل استراحت، استفاده از یخ، استفاده از داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDs) و انجام تمرینات تقویتی باشد.
استراحت از فعالیتهای تکراری و استراحت از فشار و فشار زیاد بر آرنج برای کاهش درد و التهاب بسیار مهم است. همچنین استفاده از یخ برای کاهش التهاب و درد نیز موثر است. این میتواند به صورت پنج دقیقه ای برای چند بار در روز انجام شود. داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن نیز میتوانند به کاهش درد و التهاب کمک کنند. همچنین انجام تمرینات تقویتی برای تقویت عضلات آرنج نیز میتواند به بهبود وضعیت بورسیت آرنج کمک کند. این تمرینات میتوانند شامل انجام حرکات گشاده سازی، تقویت عضلات و انجام تمرینات اصلاحی باشد. اما قبل از شروع هر گونه تمرینات، بهتر است با پزشک یا متخصص فیزیوتراپیست مشورت کنید تا برنامه مناسب و منطبق با شرایط شما را برای درمان بورسیت آرنج داشته باشید.
درمان بورسیت
درمان بورسیت بر اساس مراحل مختلف آن می تواند شامل موارد زیر باشد
- استراحت
- بی حرکتی
- درمان فیزیوتراپی بورسیت آرنج
- تکار تراپی
- استفاده از لیزر کم توان و پرتوان
- اولتراسوند در درمان بورسیت
- انواع جریانات تنش و الکتروتراپی و ای پی اس در درمان بورسیت
- نیدلینگ و الکترونیدلینگ در درمان بورسیت
- شاک ویو در درمان بورسیت
- ماساژ و درمان های دستی
- دیاترمی در درمان بورسیت
- تمرین درمانی و کشش عضلات در درمان بورسیت از طریق رفع کوتاهیهای عضلانی