فیزیوتراپی بعد از عمل فمور بر بهبود دامنه حرکتی بدون وارد کردن فشار بیش از حد به استخوان یا رباطهای فمور که در حال بهبود هستند ، تمرکز دارند. همانطور که استخوان فمور التیام می یابد، تمرینات تقویت کننده عضلات و همچنین تمرینات دامنه حرکتی و تمرینات تعادلی همگی ممکن است برای افزایش حرکت و تحرک در فیزیوتراپی بعد از عمل فمور استفاده شوند. با ادامه مقاله از بهترین فیزیوتراپی زنجان همراه باشید.
فیزیوتراپی بعد از عمل شکستگی فمور
روشهای مورد استفاده برای درمان شکستگی استخوان فمور میتواند متفاوت باشد و فیزیوتراپی همیشه پس از درمان اولیه یعنی عمل جراحی ضروری است تا حرکت و تحرک کامل به مچ پا بازگردد و به بیمار کمک کند تا به تمام فعالیتهای روزانه خود بازگردد. پس از اینکه استخوان فمور از درمان اولیه شکستگی بهبود یافت و بیماران وزن را روی پا و مفصل تحمل کردند، یک برنامه فیزیوتراپی بعد از عمل فمور برای تقویت عضلات ، افزایش دامنه حرکتی و افزایش تحرک اجرا میشود. بدون فیزیوتراپی مناسب، عوارضی مانند درد مزمن، التهاب و ضعف ممکن است باعث ایجاد مشکل در راه رفتن و انجام فعالیت های روزانه شود.
مراحل فیزیوتراپی بعد از جراحی فمور
فیزیوتراپی پس از جراحی شکستگی استخوان ران اغلب یک روند کند و محتاطانه است. پس از جراحی، پا به مدت 8 هفته در قالب گچ یا بریس قرار داده می شود. یک فیزیوتراپ حرفه ای با بیمار کار می کند تا مطمئن شود که او به طور صحیح از عصا استفاده می کند. بیمار ممکن است تا 12 هفته قادر به تحمل وزن روی پا نباشد. درمانهای فیزیوتراپی اولیه ممکن است بر کنترل درد و تورم با استفاده از درمانهای یخ درمانی یا تحریک الکتریکی تمرکز کنند. از ماساژ هم ممکن است برای کاهش درد عضلانی استفاده شود. درمانهای فیزیوتراپی بر بهبود دامنه حرکتی بدون وارد کردن فشار بیش از حد به استخوان یا رباطهای در حال بهبود فمور تمرکز دارند. زمانی که استخوان فمور التیام پیدا می کند، ممکن است از تمرینات تقویت کننده عضلات و همچنین تمرینات دامنه حرکتی و تمرینات تعادلی برای افزایش حرکت و تحرک استفاده کرد. بهبودی کامل پس از جراحی شکستگی استخوان ران با فیزیوتراپی ممکن است تا 6 ماه طول بکشد.
توانبخشی غیر جراحی برای شکستگی استخوان فمور
اگر شکستگی استخوان ران نیازی به جراحی نداشته باشد، اغلب با گچ گیری یا بریس متحرک درمان می شود و معمولاً به بیماران توصیه می شود تا حدود 8 هفته وزنی روی پا وارد نکنند. فیزیوتراپیست به درمانجو کمک می کند تا با استفاده از عصا یا واکر یا سایر وسایل کمکی بتواند راه برود. هنگامی که گچ یا بریس برداشته شد و بیماران میتوانند پاهای خود را حرکت دهند، فیزیوتراپی و ورزش خانگی برای بهبودی کامل بسیار مهم هستند. درمان های فیزیوتراپی از قبیل:
- تمرینات تقویت عضلات
- فعالیت های تدریجی تحمل وزن
- تمرینات دامنه حرکتی
- آموزش تعادل
بسته به نیازهای شغلی فیزیکی بیمار یا فعالیت های ورزشی، فیزیوتراپیست ممکن است یک برنامه درمانی مناسب ایجاد کند. زمان بهبودی برای هر بیمار متفاوت است، اما بیشتر افراد می توانند در عرض 4 تا 6 ماه به تمام فعالیت های عادی خود بازگردند.