فیزیوتراپی چیست و چگونه انجام میشود؟
فیزیوتراپی یکی از زیر شاخه های تجربی است که به تسکین و درمان دردهای فیزیکی می پردازد. این درمان را پزشک زمانی به شما پیشنهاد میدهد که آسیب دیدگی یا بیماری که دارید، موجب اختلال در انجام کار های روزمره شما شود. با فیزیوتراپی فانتوم زنجان همراه باشید.
کلمه فیزیوتراپی در واقع از واژه فیزیکال و تراپی تشکیل شده که در لغت به معنای درمان است.
فیزیوتراپیست ها با روش های متععدی مانند الکتروتراپی،تمرین درمانی و مهارتهای درمانی با دست به درمان و حتی پیشگیری از بروز مشکلات فیزیکی می پردازند.
از مهم ترن دلایل مراجعه به فیزیوتراپی میتوان به شکستی،در رفتگی،کمردرد،دردهای عضلانی،اسپاسم ها و… اشاره کرد.
شاید شما هم مثل عموم مردم فکر می کنید که فیزوتراپی در ماساژ دادن، شکستن قلنج و درمان شکستگی ها خلاصه میشود که البته این موارد بخش مهمی از این رشته است اما امروزه با پیشرفت هایی که در این رشته و تجهیزات آن بدست آمده است، قادر به درمان برخی از بیماری های قلبی، مشکلات دیالیزی، پیوند کلیه و بسیاری از مشکلات دیگر است.
فیزیوتراپیست چه کمکی به ما میکند؟
در قدم اول فیزیوتراپیست ها مشکلات و علائم شما را مورد بررسی قرار می دهند و با توجه به نیاز شما، راهنمایی های لازم را انجام داده و به درمان با روش های متعدد میپردازد. این افراد با انجام آزمایشاتی مانند راه رفتن،ایستادن، نشستن،تعادل و حتی در مواقعی با گرفتن ضربان قلب از شما برنامه راهبردی را طراحی کرده و طی جلسات مختلف که نیاز به همراهی شما هم دارد مشکلات شما را رفع کرده و حتی به جلوگیری از برخی بیماری ها نیز کمک میکند.
فیزیوتراپیست با زیرنظر گرفتن پیشرفت ها و بهبود های شما تمرین ها و درمان های شما را اصلاح کرده و به شما تمرین هایی میدهند که در منزل انجام دهید.
درمان فیزیتراپیست میتوان شامل موارد زیر باشد:
- تمرین درمانی با حرکات کششی و عضلانی با کمک فیزیوتراپیست و یا تمرین های در منزل
- آب درمانی، ماساژ درمانی، درمان با سرما و گرما برای کاهش گرفتگی عضلات
- آموزش و کمک برای استفاده از اندام مصنوعی
- آموزش و تمرین برای استفاده از وسایلی مانند عصا و واکر
انواع فیزیوتراپی
این رشته شامل بخش های زیادی از درمان های مختلف میشود که در اینجا به چند نوع از آن اشاره میکنیم.
فیزیوتراپی ارتوپدی: این شاخه از فیزیوتراپی به دزمان جراحت های ناشی از شکستگی استخوان، کشیدگی تاندون و این قبیل از مشکلات استخوان و عضلات میپردازد که میتوان گفت یکی رایج ترین دلایلی از که ما به فیزیوتراپیست نیاز پیدا میکنیم.
فیزیوتراپی بزرگسالان: درمان مشکلات افراد سن بالا که در معرض بیشتر درد هایی مانند زانو درد، کمر درد، استخوان درد و… از اهداف این بخش از درمان است.
فیزیوتراپی کودکان: این بخش به درمان و توانمندی کودکانی که نیازمند کمک و درمان هستند کمک میکند که در بخش هایی شامل هیدروتراپی(آب درمانی)،الکتروتراپی و ژیمنازیوم(آب درمانی) خدماتی ارائه میدهند.
فیزیوتراپی عصبی : درمان وبهبود مشکلات عصبی با استفاده تمرین های خاص، تجهیزات جریان الکتریکی و روش های دیگر با فیزیوتراپی نورولوژی امکان پذیر میباشد.
ماساژتراپی: ماساژتراپی به تحریک و لمس نقاطی از بدن که دارای بافت نرمی هستند وموجب کاهش درد، شادابی، کاهش استرس و مواردی مانند این گفته می شود
راهی دلچسب برای کاهش درد
10 فواید فیزیوتراپی
- کاهش درد های عضلانی
- کمک به بهبود بیماری ها قلبی و تفسی
- افزایش توانایی های حرکتی
- کاهش استرس
- بهبود بیماری های پوستی
- نقش موثر در زنان در دوره زایمان
- کمک به درمان مشکلات سیسیتم عصبی
- تقویت ماهیچه ها
- پیشگیری از بعضی جراحی ها
- بهبود شرایط جسمی پس از سکته و انواع جراحت های سنگین
دسترسی به فیزیوتراپیست ها
درسال های اخیر دسترسی به درمانگرها بسیارسریع و راحت شده است به طوریکه حتی برخی از آن ها این درمان را در منزل برای شما انجام میدهند.
همچنین شما میتوانید در بیمارستان، مطب ها، کلینیک ها و مراکز پزشکی ورزشگاه ها مراجعه کنید.
لیزر تراپی
این روش یکی از جدید ترین و مدرن ترین روش های درمان در این حیطه است که نیازمند دستگاه های به روز و با طول موج قوی می باشد.
در لیزرتراپی اشعه به لایه های زیرین نفوذ کرده و آلودگی هایی که در سطح پوست وجود دارد بدون آسیب به رویه پوست را از بین میبرد.
دستگاه های لیزرتراپی شامل دستگاه کم توان و پرتوان می باشد
لیزرتراپی با دستگاه پر توان
زمانی از این دستگاه استفاده میکنیم که میخواهیم به عمق بیشتری از بافت نفوذ کنیم بنابر این به دستگاهی با قدرت بالایی نیازداریم که بهتر است قبل از این روش با متخصصان این زمینه مشورت کنیم.
لیزرتراپی با دستگاه کم توان
همانطور که از اسم این دستگاه مشخص است قدرت نسبتا کمی دارد که در درمان بیماری هایی استفاده میشود که معمولا برای جراحی های جزئی استفاده میشود.
عوارض جانبی ناشی از فیزیوتراپی
بیشتر روش های درمانی در دنیا دارای عوارض گریز ناپذیری هستند. فیزیوتراپی هم مانند خیلی ار روش های درمانی علی رغم تمام فوایدی که دارد، دارای عوارض هایی است که در ادامه به آنها می پردازیم:
- مشکلات روحی حین و بعد از درمان
- درد در نواحی تحت درمان
- بیشتر شدن حساسیت به درد یا فشار
- تورم و قرمز شدن
- احساس خستگی و بی حالی
این مشکلات ممکن است حین درمان برای شما اتفاق بیافتد که موجب نگرانی شما شئد که بهتر است بدانید عوارض این چنینی کاملا عادی بوده و مشکلی زود گذر است در غیر این صورت بهتر است به پزشک معالج خود برای راهنمایی های لازم جهت رفع این عوارض مراجعه کنید.