علل درد آرنج چیست؟

علل درد آرنج چیست؟ چه مشکلی پشت این ناراحتی نهفته است؟

علل درد آرنج چیست؟ عوامل متعددی می‌تواند در درد یا ناراحتی آرنج دخیل باشد. اگر شما علائمی همچون: سوزن سوزن شدن، بی‌حسی، حساسیت به لمس، تورم یا درد را در آرنج و مناطق اطراف آن حس می‌کنید، ممکن است نیازمند مراجعه به یک پزشک باشید. صدمات ناشی از ورزش، شایع‌ترین عامل درد آرنج محسوب می‌شود. همچنین درد آرنج می‌تواند در اثر انجام سرگرمی‌های مورد علاقه شما و حتی انجام یک کار ساده در منزل مانند بلند کردن یک وسیله ساده به وجود آید. صرف‌نظر از علت آسیب‌دیدگی شما، فیزیوتراپی و ورزش می‌تواند کمک‌کننده باشد. در ادامه به بررسی علل درد آرنج چیست؟ می پردازیم تا انتهای مقاله با کلینیک فیزیوتراپی فانتوم همراه باشید.

علل درد آرنج چیست؟

بیماری آرنج تنیس بازان وضعیتی است که در آن تاندون‌های متصل‌کننده عضلات اکستانسور(خم کننده) به اپیکندیل جانبی دردناک می‌شوند. درد در ناحیه استخوانی خارج آرنج و هنگام گرفتن اشیاء از علائم اصلی این حالت محسوب می‌شوند.

بیماری آرنج گلف‌بازان

علل درد آرنج چیست؟

بیماری آرنج گلف بازان یک وضعیت مشابه به بیماری آرنج تنیس بازان است اما در این بیماری اپیکندیل داخلی در داخل آرنج تحت تأثیر قرار می‌گیرد. درد در اپیکندیل داخلی (ناحیه‌ای استخوانی در داخل آرنج) و درد هنگام گرفتن اشیاء از علائم اصلی این بیماری هستند.

بیماری آرتریت یا آرتروز آرنج

علل درد آرنج چیست؟

آسیب‌دیدگی‌های مفصل آرنج می‌تواند در طول زمان موجب فرسایش و سایش سطوح مفصلی گردد. با گذشت زمان، مفصل تحلیل رفته، باعث درد و ایجاد اختلال در فعالیت‌های روزانه می‌شود. این بیماری به نام استئوآرتریت (آرتروز آرنج) و یا آرتریت تحلیل برنده شناخته می‌شود.

بیماری بورسیت استخوان آرنج

علل درد آرنج چیست؟

بورسیت آرنج هنگامی رخ می‌دهد که کیسه بورسا در پشت آرنج متورم و ملتهب می‌شود. علائم اصلی بورسیت آرنج عبارت‌اند از: تورم، درد و گرما در بخش‌های استخوانی پشت آرنج و محدود شدن دامنه حرکتی آرنج.

شکستگی آرنج

علل درد آرنج چیست؟

ناحیه آرنج می‌تواند به در قسمت مفصل آرنج و یا در مجاورت آن دچار شکستگی شود. به‌طور معمول، شکستگی آرنج باعث درد شدید در ناحیه آرنج می‌شود.

پیچ‌خوردگی و دررفتگی آرنج

پیچ‌خوردگی آرنج عبارت‌اند از” کشیدگی و یا پارگی رباط‌های آرنج که درنهایت می‌تواند به دررفتگی آرنج منجر شود. شدت آسیب به میزان آسیب‌دیدگی تک‌تک رباط‌ها (پارگی جزئی یا کامل) و تعداد رباط‌های درگیر بستگی دارد.

سندرم تونل کوبیتال

علل درد آرنج چیست؟

عصب اولنار در اطراف لبه داخلی آرنج عبور می‌کند، در بیماری سندرم تونل کوبیتال، این عصب تحت فشار قرار می‌گیرد. تحت فشار قرارگیری عصب ممکن است در اثر تنگ شدن کانالی که عصب از آن عبور می‌کند اتفاق افتد که در چنین وضعیتی، پشت آرنج دردناک خواهد شد.

بیماری سندرم تونل رادیال

علل درد آرنج چیست؟

بیماری سندرم تونل رادیال مشابه سندرم تونل کوبیتال است، اما در این بیماری عصب رادیال در آرنج تحت فشار قرار می‌گیرد. با این‌حال این بیماری بسیار نادر است. سندرم تونل رادیال به‌طور معمول خود محدود شونده است، به معنی که در نهایت به‌خودی‌خود باید بهبود یابد.

پارگی عضله دوسر تحتانی

عضله دوسر، عضله اصلی در جلوی بازو محسوب می‌شود. قسمت انتهای فوقانی (پروگزیمال) آن به شانه متصل است و قسمت انتهای پایینی (دیستال) آن به قسمت بالای استخوان رادیال (زند زبرین) از طریق یک تاندون بسیار نزدیک به مفصل آرنج متصل شده است.

تشخیص

علل درد آرنج چیست؟

اکثر مشکلات آرنج را می‌توان پس از یک معاینه ساده تشخیص و تحت درمان قرار داد و احتمالاً نیازی به انجام آزمایش خاصی نمی‌باشد. گاهی اوقات ممکن است پزشک تصویربرداری اشعه ایکس را درخواست نماید، که به کمک آن می‌توان تشکیل زائده‌های غیرطبیعی استخوانی و ساییدگی مفصل را تشخیص داد. گاهی اوقات این تصاویر می‌توانند وجود تکه‌های کوچک استخوان بی‌ثبات در مفصل را نشان دهند. خیلی به‌ندرت برای رد کردن بیماری خاص یا تشخیص ممکن است از اسکن سونوگرافی یا تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI) استفاده شود.

بیشتر بخوانید: گیر افتادگی عصب اولنار چیست؟

درمان درد آرنج

علل درد آرنج چیست؟

استراحت

درمان‌های ساده خود کمک‌کننده و چند روز استراحت، اغلب می‌تواند برای از بین بردن درد آرنج کافی باشد.

گرما و سرما درمانی

استفاده از یک بسته حرارتی در ناحیه آسیب‌دیده می‌تواند درد و سفتی آرنج را تسکین دهد. شما می‌توانید بدین منظور از پدهای حرارتی قابل شارژ (که می‌توانید از داروخانه‌ها و فروشگاه‌های لوازم ورزشی خریداری نمایید)، کیسه‌های مخصوص که در ماکروویو گرم می‌شوند و یا یک بطری آب گرم کمک بگیرید. استفاده از کیسه یخ، برای مثال استفاده از یک کیسه نخودفرنگی یخ‌زده، نیز می‌تواند مفید باشد. برای جلوگیری از سوختن و یا تحریک پوست، اطمینان حاصل کنید گرما و یا سرما به‌طور h5مستقیم بر پوست شما انتقال داده نشود.

آرنج‌بند و آتل‌های طبی

همچنین بستن و بی‌حرکت‌سازی آرنج توسط یک فیزیوتراپیست می‌تواند مفید باشد. استفاده از بریس و آرنج‌بندهای طبی، به‌ویژه برای بیماری آرنج تنیس و گلف‌بازان مفید باشد، اما برای سندرم تونل کوبیتال و یا رادیال مفید نخواهد بود. به‌منظور کاهش فشار آرنج فیزیوتراپیست می‌تواند به کمک باند یا نورهای کشی مفصل و یا بافت‌های نرم آن را ببندد.

داروها

برای کمک به درمان بیماری‌های مختلف آرنج داروهای متعددی در دسترس هست، آن‌ها می‌توانند به‌عنوان یک مسکن یا عاملی ضدالتهابی، تورم و درد مفصل آرنج را کاهش دهند. داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) و بسیاری از کرم‌های موضعی می‌توانند دردهای خفیف تا متوسط آرنج را تسکین دهند.

تزریق استروئیدها

اگر شما مبتلا به درد شدید آرنج هستید و یا اگر در عرض چند هفته بهبودی حاصل نگردید، ممکن است پزشک تزریق داروی استروئیدی را برای شما تجویز نماید. تزریق استروئید یک درمان مؤثر است که در کنار عوارض جانبی کم آن، می‌تواند درد و التهاب آرنج را کاهش دهد.

تزریق پلاسما غنی از پلاکت (PRP)

پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) شامل گرفتن نمونه خون از بیمار است، که پس‌ازآن پلاکت پلاسمای خون گرفته‌شده توسط دستگاهی خاص غلیظ می‌گردد. سپس در ناحیه دردناک آرنج مجدداً تزریق گشته تا آرنج و بافت‌های مجاور آن برای ترمیم تحریک گردند. پی آر پی می‌تواند درد آرنج را کاهش داده و عملکرد آن را مؤثرتر از تزریق استروئیدها افزایش دهد.

اوزون درمانی

اوزون درمانی یک روش درمانی است که از اوزون (O3) یا همان گاز اوزون برای درمان بیماری ها استفاده می کند. این روش درمانی به عنوان یک روش جایگزین و کمکی برای درمان بسیاری از بیماری ها و مشکلات پزشکی استفاده می شود. در اصل به عنوان یک روش درمانی برای افزایش روند بهبودی بیماران استفاده می شود و ممکن است به عنوان یک درمان اصلی یا در کنار درمان های دیگر مورد استفاده قرار گیرد.

این روش درمانی به عنوان یک روش جایگزین و کمکی برای درمان بسیاری از بیماری ها و مشکلات پزشکی استفاده می شود. به عنوان یک روش درمانی جایگزین، ممکن است به عنوان یک روش درمانی اصلی یا در کنار درمان های دیگر مورد استفاده قرار گیرد. این درمان به عنوان یک روش درمانی جایگزین برای بیماری های مختلف از جمله التهابات مزمن، آسم، آلرژی، بیماری های قلبی، فشار خون بالا، بیماری های اتوایمیون و حتی سرطان مورد استفاده قرار می گیرد. معمولا این درمان به صورت تزریق وریدی، تزریق ماهیچه، تزریق داخل مفصلی، تزریق محلی، تنفسی و مزوتراپی انجام می شود.

فیزیوتراپی

فیزیوتراپی نقش بسیار مهمی در فرایند بهبود درد آرنج دارد. متخصصین ما ممکن است انواعی از تمرینات ملایم اصلاحی را برای شما در نظر بگیرند که به‌منظور افزایش قدرت و تحرک مفصل آرنج طراحی‌شده است. همچنین ممکن است از روش‌های مختلفی درمانی بهره بگیرند تا درد و التهاب شما کنترل شود، ازجمله

  • لیزر درمانی
  • الکتروتراپی
  • تکارتراپی
  • ماساژ درمانی
  • کایروپراکتیک (درمان دستی)
  • طب سوزنی
  • شاک‌ویو تراپی

در اکثر اختلالات مربوط به تاندون‌های آرنج و در مواردی که درمان‌های دیگر ناکام بوده‌اند، می‌توان از روش شاک‌ویو تراپی بهره گرفت. علاوه بر تحریک ‌ترمیم بافت‌ها، شاویو تراپی می‌تواند انتقال پیام درد به گیرنده‌های درد را کاهش دهد، درنتیجه علائم بیمار سریع‌تر و مؤثرتر کاهش خواهند یافت.

چگونه از اختلالات آرنج جلوگیری کنیم؟

چندین روش برای جلوگیری از اختلالات آرنج به ویژه در ورزشکاران وجود داره :

اطمینان حاصل کنید که در هنگام کار یا ورزش از تجهیزات و تکنیک مناسب برای هر ورزش یا کار استفاده می کنید. تکنیک های ورزشی نادرست رو اصلاح کنید. از وسایل ورزشی با اندازه مناسب استفاده کنید.

تمریناتی رو انجام بدین که قدرت و انعطاف پذیری بازو شما رو حفظ می کنه.

پیش از ورزش به خوبی حرکات کششی و گرم کردن رو انجام بدید.

پس از  فعالیت شدید بدنی آرنج خود را با یخ سرد کنید.

اگه در خم کردن یا صاف کردن بازو احساس درد می کنید ، به آرنج خودتون استراحت بدید. همچنین فاصله گرفتن از کارهای تکراری مهمه. تمریناتی رو انجام بدید که به تقویت عضلات اطراف مفصل آرنج شما کمک میکنه.

اگه این مراقبت ها رو انجام بدید و از کشیدگی تاندون های آرنج جلوگیری کنید ، میتونید شانس ابتلا به عارضه آرنج تنیس بازان رو کاهش بدید و یا از بازگشت اون جلوگیری کنید.

تمرینات ورزشی برای درد آرنج

تمرینات ورزشی متعادل، بخش جدایی‌ناپذیر از درمان درد آرنج محسوب می‌شود. اگر مفصل آرنج به‌طور منظم تحت حرکت و ورزش قرار نگیرد، می‌تواند سفت و دردناک گردد. اگرچه گاهی اوقات ممکن است ورزش باعث ناراحتی مفصل گردد، اما ورزش مناسب می‌تواند رساندن مواد مغذی به غضروف‌ها را افزایش دهد، عضلات را تقویت کرده و عمر مفید مفصل آرنج را افزایش می‌دهد.

جهت مشاوره و گرفتن نوبت با ما تماس بگیرید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
Scroll to Top