درمان مینیسک زانو با فیزیوتراپی

مینیسک ها ساختارهایی هستند که مثل یک بالشتک بین استخوان ران و ساق پا، به عنوان ضربه گیر عمل می کنند و منجر به کاهش فشار های وارده به زانو حین ایستادن و یا انجام فعالیت های مختلف می شوند. هر مفصل زانو دارای یک مینیسک داخلی و یک مینیسک خارجی می باشد که ممکن است در اثر وارد شدن نیروهای بیش از حد تحمل بافت، آسیب ببینند. درمان مینیسک زانو با فیزیوتراپی می تواند روشی ایمن و موثر برای بهبودی این عارضه باشد. با فیزیوتراپی فانتوم زنجان همراه باشید.

 

خلاصه مطلب را در این پادکست گوش دهید:

 

پارگی مینیسک

پارگی مینیسک یکی از شایع ترین آسیب های زانو می باشد. هر گونه فعالیتی که باعث چرخش شدید زانوی شما شود، به خصوص زمانی که تمام وزن خود را روی آن قرار می دهید، می تواند منجر به پارگی مینیسک شود. پارگی مینیسک زانو انواع مختلفی دارد که به ناحیه آسیب و چگونگی پارگی مینیسک بستگی دارد. گاهی پارگی های مینیسک که در حین ورزش به وجود می آیند می توانند همراه با آسیب های دیگر زانو مانند پارگی رباط صلیبی زانو اتفاق بیفتند.

 

علائم پارگی مینیسک

در صورت پارگی مینیسک، ممکن است 24 ساعت یا بیشتر طول بکشد تا درد و تورم شروع شود. به طور کلی علائم پارگی مینیسک عبارتند از:

  • صدای مفصلی زانو
  • تورم
  • خشکی و سفتی
  • درد (به خصوص هنگام چرخش زانو)
  • حساسیت به لمس روی خطوط مفصلی
  • مشکل در صاف کردن کامل زانو
  • احساس قفل شدن زانو هنگامی که می خواهید آن را حرکت دهید
  • احساس خالی کردن زانو

 

چه کسانی دچار پارگی مینیسک می شوند؟

پارگی مینیسک در طی یک حرکت ناگهانی رخ می دهد که در آن زانوی شما در حالی که پا روی زمین قرار دارد، دچار چرخش می شود. این پارگی اغلب هنگام ورزش اتفاق می افتد. همچنین افرادی که غضروف آنها دچار تخریب شده است (به دلیل افزایش سن یا آرتریت) می توانند حتی با یک حرکت ساده مثل گذاشتن پا روی یک سطح ناهموار، دچار پارگی منیسک شوند.

به طور کلی احتمال پارگی مینیسک در افرادی که ورزش هایی با حرکات چرخشی و ناگهانی انجام می دهند (مانند تنیس، فوتبال، بسکتبال) بیشتر است و همچنین گاهی تخریب ناشی از آرتروز، حتی بدون آسیب زانو هم می تواند باعث پارگی مینیسک شود.

 

درمان مینیسک زانو با فیزیوتراپی

بسته به اندازه و محل پارگی مینیسک، ممکن است این عارضه بدون جراحی بهبود یابد. پزشک شما ممکن است مصرف یک داروی ضد التهابی غیر استروئیدی (مانند ایبوپروفن یا آسپرین) را برای تسکین درد و کاهش تورم توصیه کند. علاوه بر این، فیزیوتراپی مزایای بسیار زیادی برای پارگی مینیسک خواهد داشت و مراجعه به یک کلینیک فیزیوتراپی تخصصی می تواند به درمان اصولی شما در این عارضه کمک کند.

فیزیوتراپی زانو با استفاده از دستگاه‌ها و تکنیک های تخصصی مختلفی انجام می شود که هر یک از آن‌ها اثرات خاصی بر روی زانو خواهند داشت. برخی از این تکنیک ها عبارتند از:

 

الکتروتراپی

الکتروتراپی یکی از روش های درمانی نوین با استفاده از جریان های الکتریکی می باشد که به کاهش علائم و همچنین به بهبودی شما کمک می کند.

لیزرتراپی

لیزر می تواند باعث کاهش درد و التهاب ناشی از این عارضه شود. در این روش درمانی، لیزر با تابش پرتوان به بافت های آسیب دیده نفوذ کرده و اثرات بسیار مفیدی را به دنبال خواهد داشت

تکارتراپی

تکارتراپی روش دیگری می باشد که در فیزیوتراپی از آن استفاده می شود. این روش از طریق کاهش درد، افزایش گردش خون و تقویت عضلات به بهبودی هرچه سریعتر شما کمک می کند.

تمرین درمانی

انجام تمرینات و حرکات صحیح و مناسب، باعث ایجاد ثبات و قدرت عضلات اطراف زانوی شما می شود و در نهایت بهبودی سریعتر شما را در پی خواهد داشت.

فیزیوتراپی زانو

آب درمانی

آب درمانی و غوطه وری در آب، فشار را تا حدودی از روی مفصل شما بر می دارد و همچنین انجام حرکات آرام و مناسب در آب، باعث تقویت عضلات اطراف مفصل زانو می شود.

ماساژدرمانی

انجام تکنیک های صحیح و مناسب ماساژ، گردش خون اطراف زانو را افزایش می دهد و باعث کاهش درد می شود.

 

طب سوزنی

یکی دیگر از تکنیک های موثری که در فیزیوتراپی از آن بهره برده می شود، طب سوزنی می باشد. در این روش از سوزن خشک برای درمان شما استفاده می شود که مزایای زیادی را به دنبال خواهد داشت.

طب سوزنی برای زانو

کلام آخر

آسیب زانو مانند پارگی منیسک می تواند دردناک و آزاردهنده باشد و شما را از ورزش کردن یا حتی پیاده روی در خانه باز دارد. پارگی های کوچک اغلب خود به خود بهبود می یابند، در حالی که برخی دیگر ممکن است به جراحی آرتروسکوپی نیاز داشته باشند. بنابراین بهتر است با درمانگر خود همکاری کنید تا با ایجاد یک برنامه درمانی و توانبخشی مناسب بتواند شما را بدون درد به فعالیت هایتان بازگرداند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
Scroll to Top