درمان فلج صورت با فیزیوتراپی

فلج صورت

فلج بلز یا فلج صورت وضعیت ناخوشایندی می باشد که معمولاً به علت آسیب به عصب‌های صورت، مغز یا عضلات صورت ایجاد می‌شود. این عارضه می‌تواند باعث ایجاد مشکلاتی در حرکت و عملکرد صورت شود که ممکن است بر روی زندگی روزمره و اعتماد به نفس فرد تأثیر منفی بگذارد. فیزیوتراپی یک روش درمانی است که به کمک تمرینات و تکنیک‌های مختلف، از جمله تمرینات تقویتی، تمرینات تعادلی و ماساژ، به بهبود عملکرد عضلات و افزایش حرکت قسمت‌های مختلف بدن می‌پردازد. برای درمان فلج صورت نیز می‌توان از این روش درمانی استفاده کرد. با فیزیوتراپی فانتوم زنجان همراه باشید.

 

فلج عضلات صورت به طور ناگهانی شروع می شود و می تواند در طی 48 ساعت بدتر شود. این عارضه ناشی از آسیب به عصب صورت (عصب 7 مغزی) است. درگیری معمولا در عضلات یک طرف صورت ایجاد می شود و این عضلات دچار ضعف، افتادگی یا سفتی ناگهانی و موقت می‌شوند، لبخند فرد یک طرفه می شود و چشم طرف مقابل در برابر بسته شدن مقاومت می‌کند. در موارد بسیار نادر، این بیماری روی هر دو طرف صورت تاثیر می‌گذارد.

فلج صورت می تواند در هر فردی و در هر سنی اتفاق بیفتد. البته این عارضه اغلب در زنان باردار و در افرادی که دیابت، آنفولانزا، سرماخوردگی یا سایر بیماری های دستگاه تنفسی فوقانی دارند، رخ می دهد. فلج بلز زنان و مردان را به یک اندازه تحت تاثیر قرار می دهد و قبل از 15 سالگی یا بعد از 60 سالگی شیوع کمتری دارد.

 

علائم فلج صورت

علائم فلج صورت به طور ناگهانی ظاهر می شوند و ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • اختلال در حرکت عضلات کنترل کننده حالات صورت مانند لبخند زدن، چشمک زدن یا پلک زدن
  • افتادگی صورت
  • سردرد
  • درد در اطراف فک یا درد در داخل یا پشت گوش در سمت آسیب دیده
  • تغییر در میزان اشک و بزاق تولید شده
  • ریزش آب دهان
  • از دست دادن حس چشایی در قسمت جلوی زبان
  • حساسیت به صدا در گوش سمت آسیب دیده
  • ناتوانی در بستن چشم در سمت آسیب دیده صورت

 

عوامل و علل ایجاد کننده فلج صورت

علت فلج بلز یا فلج صورت به طور دقیق مشخص نیست اما اغلب به داشتن یک عفونت ویروسی مربوط می شود. ایجاد فلج صورت گاهی اوقات با موارد زیر مرتبط می باشد:

  • دیابت
  • فشار خون بالا
  • سموم
  • سندرم گیلن باره
  • سارکوئیدوز
  • عفونت (به ویژه به دنبال عفونت ویروسی با ویروس هرپس سیمپلکس)
  • آبله مرغان و زونا (هرپس زوستر)
  • بیماری های تنفسی

 

درمان فلج صورت با فیزیوتراپی

در درمان فلج صورت با فیزیوتراپی معمولاً از روش‌های مختلفی اعم از الکتروتراپی و تحریک الکتریکی عصب‌ها، طب سوزنی، تمرینات تقویتی، تمرینات مقاومتی، ماساژدرمانی و … استفاده می‌شود. این روش ها می توانند به تقویت عضلات صورت، افزایش حرکت و انعطاف پذیری، کاهش درد و تورم و بهبود عملکرد عضلات صورت کمک کنند. این تکنیک ها باید توسط یک فیزیوتراپیست انجام و نظارت شود تا بهترین نتیجه ممکن برای بیمار به دست آید. علاوه بر این، درمان‌های مکملی مانند طب سوزنی، تکنیک‌های تنفسی و روش‌های تنظیم استرس نیز ممکن است در بهبود وضعیت فلج صورت موثر باشند.

 

الکتروتراپی

الکتروتراپی یک روش درمانی فیزیوتراپی است که از جریان الکتریکی برای تحریک عضلات و افزایش قدرت آنها استفاده می‌کند. این روش برای فرد مبتلا به فلج صورت، به دلیل ضعف عضلات صورت و کاهش توانایی حرکتی می تواند کمک کننده باشد. بنابراین الکتروتراپی می تواند نتایج موثری در بهبود حرکات و عملکرد عضلات صورت داشته باشد، اما قبل از شروع هر درمان، بهتر است با پزشک یا فیزیوتراپیست مشورت کنید.

گرمادرمانی و تابش مادون قرمز

گرمادرمانی برای کمک به بهبود علائم فلج صورت می تواند موثر باشد. این کار باعث تسکین درد و التهاب در منطقه مبتلا می شود و جریان خون را در آن ناحیه افزایش می دهد.تابش مادون قرمز به عنوان یک روش فیزیوتراپی، به منظور تسکین درد، کاهش التهاب و بهبود جریان خون در نواحی مختلف بدن استفاده می‌شود.

 

ماساژ درمانی

ماساژ درمانی یک روش طبیعی و غیر تهاجمی برای کمک به درمان فلج بلز است. این نوع ماساژ می‌تواند به تقویت عضلات صورت، بهبود جریان خون، بهبود حرکت در منطقه و کاهش درد و التهاب کمک کند و باید توسط درمانگر شما انجام شود. از طریق ماساژ صورت، می‌توانید بهبودی قابل توجهی را در وضعیت و علائم خود تجربه کنید.

لیزردرمانی

لیزر درمانی می‌تواند به عنوان یک روش کمکی در درمان فلج بلز مورد استفاده قرار گیرد. این روش با استفاده از انرژی نوری لیزر به مناطق مختلف بدن اعصاب و عضلات را تحریک می‌کند و می‌تواند به بهبود عملکرد عضلات و حرکت در افراد مبتلا به فلج صورت کمک کند. اما بهتر است قبل از استفاده از این روش، با پزشک متخصص مشورت کنید و راهنمایی‌های لازم را دریافت کنید.

تمرین درمانی

تمرین درمانی و انجام تمرینات صورت یکی از روش‌های کمک کننده برای بهبود قدرت عضلانی و کنترل حرکت در فلج صورت به شمار می روند.

 

مدت زمان درمان فلج بلز

مدت زمان درمان فلج بلز بسته به شدت و نوع آن متغیر است. در اغلب موارد، درمان فلج بلز شامل فیزیوتراپی، داروها و در برخی موارد جراحی می‌باشد. این درمان‌ها ممکن است چند ماه تا چند سال به طول بیانجامند و به همین دلیل مهم است که در مورد برنامه‌های درمانی با پزشک خود مشاوره نمایید.

کلام آخر

در صورت مشاهده علائم فلج صورت، حتما توسط پزشک یا فیزیوتراپیست معاینه شوید و در صورت ابتلا به این عارضه، با استمرار درمان فیزیوتراپی می توانید توانایی حرکت، کنترل نواحی فلج شده و به طور کلی کیفیت زندگی خود را بهبود ببخشید. تلاش مداوم و صبر برای دستیابی به نتایج مطلوب در طول زمان درمان از اهمیت بالایی برخوردار است.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
Scroll to Top